Utria Dessandile läheb kaks järvakate võistkonda

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Utria Dessant 2016
Utria Dessant 2016 Foto: Kaitsevägi

11.-13. jaanuarini toimub taas sõjalis-sportlik võistlus Utria Dessant. Ettevõtmisele on end kirja pannud 24 võistkonda, teiste seas ka kaks Kaitseliidu Järva maleva võistkonda.

 

11.-13. jaanuarini toimub taas sõjalis-sportlik võistlus Utria Dessant. Ettevõtmisele on end kirja pannud 24 võistkonda, teiste seas ka kaks Kaitseliidu Järva maleva võistkonda.

11.jaanuaril kell 19 stardib Ahtme lähistel 20. "Urita dessandile" võistkonnad Kaitseliidust ja kaitseväest, lisaks välisvõistkonnad Soomest, Lätist, Poolast ja Suurbritanniast.

Traditsiooniliselt on Utria dessandi ülesannete lahendamisel põhirõhk sõdurioskustel ja heal füüsilisel ettevalmistusel, kuid Erna Seltsi presidendi ja võistluse peakorraldaja Meelis Rätsepa sõnul on tänavu lisandunud hulk intellektuaalseid võimeid ning teadmisi nõudvaid väljakutseid. Trassi pikkus on sel aastal umbes 60 kilomeetrit, kuid eelmiste aastatega võrreldes on kontrollpunkide hulk suurenenud.

Võistlus lõpeb 13.jaanuaril hommikul, mil kell 9 stardib lõpujooksule Sinimägede lahingute mälestusmärgi poole esimene võistkond. Võitjate autasustamine toimub laupäeval algusega kell 16 Sinimäe koolis.

Järva malevast stardib sellel korral kaks võistkonda: Järva I (Vallo Tamme, Janno Tamme, Jaanus Nurmsalu, Indres Siska), Järva II (Arti Kõrgessaar, Jaan Keerma, Alo Aasma, Andrus Vares).

Lisaks on antud järvakatele ülesandeks mehitada kaks kontrollpunkti nimedega Bravo ning Golf ja aidata tagada reaalmeditsiini ning sidepidamist. Kokku on Utria dessandiga seotud 28 Järva maleva kaitseliitlast ja naiskodukaitsjat.

Mullu tuli Järva maleva esimene võistkond tuli üldarvestuses neljandale ja teine võistkond 17. kohale Naiskodukaitse Järva ringkonna võistkond lõpetas 24. kohal.

Utria dessanti korraldatakse alates 1999. aastast, meenutamaks vabadussõja suurimat dessantoperatsiooni, mille tulemusel puhastati 17.–19. jaanuaril 1919. aastal punastest Narva-Jõesuu, Narva ja Jaanilinn.

Uuri lisa siit!

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles