Imaverre kerkib 7,8 miljonit maksev rapsitehas

Silvi Lukjanov
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Selle aasta lõpuks valmib Imaveres 1,8 hektaril rapsitehas, kus saab tööd 11 peamiselt erioskustega inimest, huvi tehases töötamise vastu on juba suur.

Viit piimaühistut ja kümmet põllumajandustootjat ühendava OÜ Farm In Productions juhatuse liige Urmas Pallon ütles eelmise aasta märtsis, et Imavere kinnistul kopa maasse löömise otsus seisab veel pankade vastuse taga. Tookord lootis ta vastuse saada kuu keskpaigaks.

Teisipäeval ehitusplatsil olles sõnas Pallon, et vahepeal möödunud ajast olulisem on, et pankade kõrval on positiivne rahastusotsus tulnud ka MAKist (Eesti maaelu arengukava – toim). «Põllumajanduses lihtsalt võtab asjaajamine teinekord plaanitust oluliselt rohkem aega. Eriti veel siis, kui laua äärde tuleb selleks saada piimatootjad, kellel on ühisest suurehitisest oma ettekujutus. Kuid tähtsam sellest kõigest on see, et nüüd juba kuu aega ehitus käib,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles