Näitlejameisterlikkus aitab ka väljaspool lava

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi Rait Õunapuu on teinud kaasa mitmetes tuntud seriaalides, on talle südamelähedasem laval mängimine (pildil stseen lavastusest «Kolm õde»). Seriaali tegemine on tema meelest nagu liinitöö.
Kuigi Rait Õunapuu on teinud kaasa mitmetes tuntud seriaalides, on talle südamelähedasem laval mängimine (pildil stseen lavastusest «Kolm õde»). Seriaali tegemine on tema meelest nagu liinitöö. Foto: Erakogu

Praegu menusarjas «Pilvede all» kaasa tegeval Rait Õunapuul on küllalt aega, et näitlejaks õppimise kõrvalt tantsida kodukoha rühmas Jürid-Marid ja veeta aega sõpradega.

Järva-Jaanist pärit Rait Õunapuu on näidelnud pool oma elust. Tee näitlemise juurde leidis ta tantsimise ja laulmise kaudu.
Löönud kaasa mitmes tantsurühmas ja laulnud Järvamaa poistekooris, avastas Rait, et laval olla on talle meeltmööda. Esialgu Raidil täpset ettekujutust näitlemisest polnud, kuid ta enam-vähem aimas, mida töö endast kujutab. «Olin küll vähe teatris käinud, kui arvasin, et näitlejatöö võiks mulle meeldida,» lisas ta.
Sellest elukutsest sai Rait tõeliselt aimu alles siis, kui asus õppima Viljandi kultuuriakadeemiasse teatrikunsti erialale. 

RAIT ÕUNAPUU

Sündis 25. veebruaril 1990.
Lõpetanud Järva-Jaani gümnaasiumi.
2009. aastast õpib Viljandi kultuuriakadeemias näitekunsti.
Esimene täispikk lavastus oli Jüride-Maride ja Järva-Jaani noorteliikumisrühmaga tehtud «Vigased pruudid», mida lavastas Ülle Vaas.
Koolis on teinud igal semestril lavastusi või katkendeid näidendidest: Shakespeare’i «Hamlet», praegu on käsil «Kaheteistkümnes öö», A. Tšehhovi «Kolm õde», Moliere’i «Tartuffe», A. H. Tammsaare «Tõde ja õigus» ja «Kõrboja peremees».
Väljaspool kooli tegi kaasa Tartus Genialistide klubi/Lille maja kavandis «KokkuTulek».
Ugalas on laval olnud Mart Kolditsa lavastuses «Kollane nool», Peeter Tammearu lavastuses «Salaste laulupidu», Kalju Komissarovi lavastuses «Doktor ValusOn» ja «Eesti muinasjutud».
Septembris tuleb välja Urmas Vadi lavastus «Minu isa 20 aastat hiljem».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles