Haldusreform kergitas töötuse protsendi lakke

Silvi Lukjanov
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti töötukassa Järva osakonna ruumid. Pilt on illustratiivne.
Eesti töötukassa Järva osakonna ruumid. Pilt on illustratiivne. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Töötukassa Järva osakonna juhi sõnutsi pole nii kõrget töötuse protsenti maakonnas juba aastaid olnud ja selle taga on oma osa ka haldusreformil.

Töötukassa Järva osakonna juhataja Eha Tasangu imestusel polnud piiri, kui arvutused näitasid, et 31.detsembri 2017 seisuga oli töötus Järvamaal kuus protsenti tööealisest elanikkonnast. „Nii kõrget töötuse protsenti ei ole juba aastaid olnud, see on püsinud ikka stabiilselt alla viie protsendi ja on olnud ka mitmeid kuid, kus protsent on olnud isegi alla nelja protsendi,” täpsustas ta.

Tasangu sõnutsi ei saa üheselt väita, et tõusu tõi kaasa haldusreformi järgne maakonna suurenemine, sest Rapla maakonnas asunud Käru valla liitumine Järva maakonnaga tõi juurde nii 20 töötu ringis ja ainuüksi selle mõjutus töötute protsenditõusu on suhteliselt väike. „Samuti ei saa üheselt öelda, et töötuse protsendi tõstis kõrgele just haldusreformi järgselt töötuks jäänute hulk, kuid oma mõju on kindlasti sellelgi," märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles