Paide linn kasvatas eelarve 16,5 miljoni euroni

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto illustreeriv
Foto illustreeriv Foto: Andres Putting

Paide linnavolikogu menetles tänasel istungil linna 2018. eelarvet ning saatis selle teisele lugemisele veebruari istungile.

 

Linnapea Priit Värgi sõnul on tegemist Paide linna, Paide valla ja Roosna-Alliku valla ühinemise teel moodustunud uue omavalitsusüksuse esimese eelarvega.

„Üks olulisemaid investeeringuid ja tegevusi alanud aastal on uue põhikoolihoone ehitus ning vana õppehoone osaline lammutamine. Plaanide järgi peaks see valmima 2019. aasta septembriks ning kogumaksumus jääb eeldatavasti suurusjärku 6 mln eurot. Haridusse kavatsemegi panustada oluliselt. Lisaks koolimaja ehitusele veel Sookure Lasteaia tehnosüsteemide rekonstrueerimisse ca 225 000 eurot ja Roosna-Alliku lasteaia Hellik energiasäästlikumaks muutmisesse kokku 350 000 euroga," selgitas Värk.

Ta lisas veel, et uuel aastal investeeritakse oluliselt taristutesse. „Teede ja tänavate korrastamisse on eelarves ette nähtud 495 000 eurot. Planeeritud on Paide tehisjärve vee- ja kanalisatsioonitrassi ning Tarbja külakeskuse mänguväljaku rajamisse. Samuti tehakse algust Viraksaare ühisveevärgi ja - kanalisatsioonisüsteemide rajamisega ning samuti panustame uue perearstikeskuse ehitusse," täpsustas Värk.

2018. aasta eelarvesse on arvestatud investeeringuid summas 1 873 503 eurot.

Linnavalitsuse finantsosakonna juhataja Kaja Kört märkis, et 2018. aasta eelarve kogumaht on 16 513 881 eurot. "Põhitegevuse tulude maht on 14,8 miljonit eurot, võrreldes 2017. aastaga on kasv 7,5%. Kulude kavandatav maht on 13 miljonit eurot, kasv võrreldes eelmise aastaga 5,2%."

Loe lisaks siit!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles