Türi ja Koeru muusikakool moodustasid noorteorkestri

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Teisipäeval kogunes esmakordselt oma esimesse proovi Türi kultuurikeskusesse uus kollektiiv Järvamaalt– Türi-Koeru noorteorkester, kus mängivad Türi ja Koeru muusikakoolide õpilased ja õpetajad.

 

Türi muusikakooli direktor Silja Aavik ütles, et mängijaid on kokku 43 ja orkestri dirigent on Türi muusikakooli õpetaja ja orkester Türi dirigent Ants Oidekivi. „Orkestri koosseis on eriline, sest seal mängivad koos väga erinevad pillid alates keel- ja puhkpillidest kuni akordioni ning rahvalike rütmipillideni välja. Repertuaaris on lähtuvalt koosseisust eelkõige rahvalikus stiilis lood.“

Orkestrit ajendas looma ühine soov osaleda Euroopa muusikakoolide liidu XIII noorte muusikafestivalil, mis toimub 9. maist kuni 11. maini käesoleval aastal Hollandis, Friisimaal ja kannab nime „At the Watergate“.

Festivalile oodatakse osalema 7000 muusikut 26st Euroopa muusikakoolide liidu liikmesriigist, neist 6000 väljastpoolt Hollandit. Festivali avamine toimub 9. mail kell 19.30 ja lõpetamine 11. mai õhtul. Nii avamisel, kui ka lõpetamisel tulevad esitusele ühislood. Uue orkestri kontserdi kava pannakse kokku nii, et orkestri palade vahel kõlavad ka väiksemate koosseisude esitused (kvartetid, triod, duod jm kooseisud). Eestist osaleb kokku 5 kollektiivi ligi 170-mängijaga: Jõhvi muusikakooli Big Band, VHK muusikakooli orkester „Võlukeeled“, Liivimaa noorteorkester, Pärnu muusikakooli sümfoniettorkester ja ansambel „Kirju“ ning Türi-Koeru noorteorkester. Igal kollektiivil tuleb anda kolm pooletunnist kontserti piirkonna erinevates paikades.

Enne festivalile sõitu on võimalus orkestrit esinemas näha/kuulda teisipäeval, 13. veebruaril kell 17.00 Paide muusika- ja teatrimaja kammersaalis toimuval Järvamaa muusikakoolide ühiskontserdil „EV 100“ ja teisipäeval, 17. aprillil Koerus toimuval Koeru muusikakooli 15.sünnipäeva üritusel. 1. oktoobril kell 1 toimub rahvusvahelise muusikapäeva raames  selle aasta teine Järvamaa muusikakoolide ühiskontsert – sellel korral Türi kultuurikeskuse suures saalis, mis on tänuürituseks projekti „Igal lapsel oma pill“ raames ja on samuti pühendatud  Eesti Vabariigi sünnipäevale.

Edaspidi loodetakse kaasata ka Paide muusikakooli mängijaid ja moodustada Järvamaa noorteorkestri. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles