Eesti karikavõistlused toovad starti mitmed tipud

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kergejõustik.
Kergejõustik. Foto: SCANPIX

Pühapäeval, 28. jaanuaril peetakse Tallinnas, Lasnamäe Kergejõustikuhallis Eesti talvised karikavõistlused täiskasvanute ja U18 vanuseklassi arvestuses. Stardis on mitmed meie tipud ja tulevikulootused nagu Jaak-Heinrich Jagor, Kätlin Piirimäe, Hans-Christian Hausenberg, Robin Nool jt. Kokku on võistlema oodata ligi 500 sportlast 44 klubist, samuti külalisvõistlejad Lätist.

 

Meeste teivashüppes tasub silma peal hoida pidevalt rekordeid nihutaval Robin Noolel (SK Elite Sport), kellele pakuvad teiste seas konkurentsi Kristo Simulask (Tartu SS Kalev) ja suvel mitmevõistluse EM-il pronksile tulnud Karel Tilga (Tartu SS Kalev; osaleb ka kaugushüppes). Nool teeb lisaks kaasa kõrgushüppes, kus esikohta jahib kindlasti Karl Lumi (Tallinna SS Kalev).

Meeste 300 m jooksus osalevad vennad Jaak-Heinrich (Tartu SS kalev) ja Erik Jagor (Audentese SK).

Tihedat konkurentsi võib oodata sprindis. Meeste 60 m jooksus on starti oodata Kaspar Mesilat (Audentese SK) ja äsja Martin Kutmani mälestusvõistlusel samal alal esimeseks tulnud Richard Pulsti (Audentese SK). Stardinimekirjast leiab ka Johannes Treieli (Saare KJK), kes osaleb lisaks 60 m tõkkejooksus. Meeste tõkkesprindis paneb end proovile mitmevõistleja Hans-Christian Hausenberg (Tartu SS Kalev), kes teeb kaasa ka kaugushüppes ja kuulitõukes.

Kohal on ka Igor Syunin (TÜ/ASK), kes võistleb nii meeste kaugushüppes kui kolmikhüppes, naiste kuulitõukes on stardis meie esinumber Kätlin Piirimäe (Koigi KJK). Meeste kuulitõukes jahivad karikavõitu Karl Koha (Audentese SK), Raido Kalbach (Tallinna Kalev) ja Jander Heil (KJS Sakala).

Pikamaajooksjatest stardib heas hoos olev Jekaterina Patjuk (TÜ/ASK), kes võistleb naiste 3000 m jooksus. Deniss Šalkauskas (TÜ/ASK) tuleb rajale meeste 800 m jooksus.

Naiste sprindis on samuti oodata tihedat konkurentsi. 60 m jooksus saavad oma hetkevormi testida Marje Nurk (Individuaalvõistleja), Diana Suumann (TÜ/ASK), Maarja Kalev (TÜ/ASK) ja Õilme Võro (Võru KJK Lõunalõvi). Naiste 60 m tõkkejooksus on samuti stardis Suumann, kellele pakub teiste seas konkurentsi Merilyn Uudmäe (Audentese SK).

U18 klassis tuleb teiste seas starti suvel noorte olümpiafestivalil kaugushüppes hõbedale tulnud Ken-Mark Minkovski (Audentese SK), kes jahib esikohta nii kaugushüppes kui 60 m jooksus.

Võistluste avamine on pühapäeval, 28. jaanuaril kell 12. (JT)

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles