Riik toetab katuste ja aiapostide remonti

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aruküla mõisa kotkas
Aruküla mõisa kotkas Foto: Kalvi Arraku erakogu

Muinsuskaitseamet eraldab 2018. aasta restaureerimistoetustest enim raha katuste remondiga seonduvaks. Järvamaa objektidele eraldatud summa on ligi 20 000 eurot.

Muinsuskaitseameti restaureerimistoetuste kogumaht 2018. aastal on 775 000 eurot.  675 000 eurot sellest läheb toetustena ehitismälestiste ja muinsuskaitsealal paiknevate hoonete säilimiseks. Eraldi toetatakse  100 000 euroga väärtuslike detailide säilimist ja uuringute läbiviimist. Mahukaim osa toetustest läheb sel aastal avariiliste katuste remondiks.

Peamisteks kriteeriumideks taotluste hindamisel on mälestise seisukord ja kavandatavate tööde tähtsus mälestise säilimisel. Taotluste pingerea kujunemisel tähendab see eelkõige hädavajalike tööde jõudmist tabeli etteotsa. Sel aastal moodustavavad mahukaima osa positiivse vastuse saanud taotlustest toetused katusetöödele, mille jaoks eraldatakse kokku enam kui 300 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles