Türi-Tori kiirlaskumine võib tulevikus saada Eesti pikimaks veemaratoniks

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türi-Tori kiirlaskumine 2014
Türi-Tori kiirlaskumine 2014 Foto: Teet Reier

14. aprillil stardib Veskisillalt järjekordne Türi-Tori kiirlaskumine. See on kevadise suurveega Pärnu jõel korraldatav aerutamismaraton sportlastele ja veematkajatele kanuude, süstade, raftide ja teiste inimjõul liikuvate ujuvvahenditega.

Türi valla sotsiaalmeedias kirjutatakse, et võistluse korraldaja, Koit Raua sõnul oli mullu stardis ligi 200 veesõidukit. „Veskisillal algavale pikale distantsile startis umbes 130 ja Kurgjalt alustavale lühemale võistlusmaale 70 veesõidukit. Eks tänavu ootame sellele numbrile kindlasti lisa,“ sõnas Raud.

Arengutest rääkides pakub Koit Raud välja võimaluse, et tulevikus võiks Türi-Tori saada Eesti pikimaks veemaratoniks. „Juba mullu vaatasime üle võimaluse alustada soovi korral võistlust Pärnu jõe ülemjooksul asuva Tarbja tehisjärve juures. See pikendaks võistlusdistantsi niipalju, et kõvematele sõitjatele saaks pakkuda ka 120 km pikkust teekonda.“

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles