Järva- ja Raplamaa tantsupäev tuleb Paides juba täna õhtul

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolitants Paides - finaal
Koolitants Paides - finaal Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Täna algusega kl 18 on Paide muusika- ja teatrimajas festivali Koolitants Järva- ja Raplamaa tantsupäev.

 

Tantsukunsti ja tantsuhariduse festival Koolitants ühineb Eesti 100 sünnipäevapeoga ning sellest tulenevalt on festivali alateemaks Kingitused Eestile. Kõigil meil on Eestiga seoses omad tunded ja lood, mida jutustada. Koolitants kutsub sel aastal üles tantsuõpetajaid ja koreograafe mõtlema need lood koos tantsijatega läbi ning publikuga jagama.

Erilist tähelepanu pöörab Koolitants sünnipäeva-aastal tantsude helikujundusele. Eesti-, laste-, kooli- ja vabatantsu žanrites on sel aastal kohustuslik kasutada eesti heliloojate loomingut ning show-, tänava-, kaasaegse jazzi ja rahvaste tantsude žanrites on see soovituslik. Eesti autorid on loonud väga palju imelist muusikat, mis sobib tantsude seadmiseks nii lastele kui ka noortele, rikkalikust muusikalisest kullavaramust kuni kaasajani välja.

Tantsufestivalil toimuvad sel aastal 14 maakondlikku tantsupäeva. Finaalkontserdid koos üllatustega toimuvad taaskord Eestimaa südames Paides aprilli keskel.

Kõikidel maakondlike tantsupäevade kontsertidel saab näha ka Koolitantsu Kompanii kaheksanda lennu lavastust „Minu rada“, mille koreograafiks on Eliisa Sirelpuu. L

Uuri lisa siit!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles