Arenduskeskus kutsub tippkoolitajate abiga uusi ideid arendama

Silvi Lukjanov
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Innovatsioonilabor
Innovatsioonilabor Foto: Erakogu

Et maakonnas kimbutab pigem ideede kui tegijate puudus, korraldab arenduskeskuses ühel päeval tasuta töötoa, kus osalejad saavad teada ideede genereerimise metoodika, mida pärast iseseisvalt kasutama hakata. 

Järvamaa arenduskeskus korraldab koostöös MTÜga Loov Eesti Paides Nelja Kuninga Hotelli seminariruumis InnoLabi . See on ühepäevane töötuba ehk innovatsioonilabor, kus õpetatakse leidma inspiratsiooni, käivitama innovatsiooniprotsesse ja kasutama loovaid tööriistu selleks, et elavdada ettevõtluskeskkonda ja tekitada uusi ideid.

Arenduskeskuse ettevõtluskonsultant Saima Piisneri sõnutsi on osalema oodatud kõik, kes tunnevad puudust ideedest, sest koolitama tuleb äriideede generaatorina tuntud tipptegija Indrek Maripuu Loovusaidast. „Ootame nii ettevõtjaid, kohalike omavalitsuste esindajaid, loovisikuid kui kõiki teisi huvilisi. Kuigi kõigi ideid me koolitusel genereerida ju ei suuda, saavad osalejad kätte metoodika, kuidas seda pärast juba iseseisvalt teha,” täpsustas ta.

Kuigi kõigi ideid me koolitusel genereerida ju ei suuda, saavad osalejad kätte metoodika, kuidas seda pärast juba iseseisvalt teha,”

Et maakonnas kimbutab Piisneri teada pigem ideede puudus, tegijaid on siinkandis mitmeid. Nii ootab ta ühepäevasesse töötuppa vähemalt 30 osalejat, kes töötavad gruppides. „Grupp ise valib endale idee, mida hakatakse genereerima. Kuid enda gruppi annab ju alati endal komplekteerida. Tulles oma grupiga, saabki arendada oma soovitud ideed ja tagasisidet nii ideele kui ka tööle grupis,” täpsustas ta.

InnoLab toimub 12. veebruaril ja osalemine sellel on tasuta, aga vajab tulekust ette teada andmist 8. veebruarini ja siin.

Koostöö MTÜga Loov Eesti Järvamaa arenduskeskusele kolmandat aastat, ühekordseid töötubasid toimub neljandat korda. „Varasemad on läinud meil sedavõrd hästi, et andud innustust veelgi korraldada,” täpsustas Piisner.

Innolab on üks osa "Loov Eesti+Maa" programmist mida toetab EAS ja Euroopa Regionaalarengu Fond. Järvamaa Arenduskeskus SA on MTÜ Loov Eesti koostööpartner.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles