Järvamaa tutvustab end jaanalinnu- ja põrsaliha ning karaski kaudu

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõik kiidavad: Eelmisel reedel, mil Imaveres pandi nurgakivi rapsitehasele, said kutsutud asjaosalised kõhu täis just Türi pritsumeeste valmistatud toidust. Fotograaf jäädvustas hetke, kui pritsumeeste meeskonna liige Eilo Eesmäe parasjagu pannil kartuleid segas.
Kõik kiidavad: Eelmisel reedel, mil Imaveres pandi nurgakivi rapsitehasele, said kutsutud asjaosalised kõhu täis just Türi pritsumeeste valmistatud toidust. Fotograaf jäädvustas hetke, kui pritsumeeste meeskonna liige Eilo Eesmäe parasjagu pannil kartuleid segas. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

24. veebruaril võõrustab president Kersti Kaljulaid Eesti Vabariigi 100 aasta juubelile kutsutud külalisi Tartus Eesti Rahva Muuseumis. Muuhulgas täidavad külalised seal kõhtu ka Järvamaa toidumeistrite valmistatud hõrgutistega.

Nii teevad tähtsa pidupäeva eel grillahjule tule alla barbeque-roogade valmistamisega Eestis ja kaugemalgi tuntust kogunud Türi Pritsumehed, sest just nende suupisted on valitud esindama Järvamaa maitseid.

Juubelipeo menüü on nimelt koostatud nii, et esindatud on kõigi maakondade toidutegijad, nii et kokku saavad maitsed Virust Võruni ja Saarest Setuni Järvamaast rääkimata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles