Heategevuskampaania tõi Järvamaa haigla lasteosakonnale tuhandeid eurosid

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtla-Järve linn laenab 2,5 miljonit eurot.
Kohtla-Järve linn laenab 2,5 miljonit eurot. Foto: Caro / Sven Hoffmann/Caro / Sven Hoffmann/Scanpix

Jaanuari ja veebruari jooksul antakse 16 haiglale kätte heategevusprojekti „Koos on kergem“ käigus kogutud 110 300 eurot. 

Viieteistkümnendat aastat korraldatava projektiga koguvad kõik Selverid heategevuseks raha oma maakonna haigla laste- või sünnitusosakonnale. Haiglaid sai toetada iga poes käigu, šokolaadide ostu ja müntide annetuskasti jätmisega.

Järvamaa haiglale kogutud summa oli tänavu 2900 eurot, mille eest parandatakse lasteosakonna olme- ja ravitingimusi. Toetussumma andis teisipäeva hommikul haiglale kätte Paide Selveri juhataja.

Suurim toetussumma, 42 600 eurot läheb Tallinna lastehaigla hingamisfüsioloogia keskusele, mille eest on plaanis soetada mobiilne väiksemõõduline ultraheliaparaat, mida kasutatakse arsti vastuvõtul liigeste uuringute tegemiseks. Tartu Ülikooli kliinikum kasutab kogutud 13 900 eurot, et soetada teraapialaud, liikumislaud ning kaldteega trepp, mida kasutatakse liikumise parandamiseks ning lihaste treenimiseks.

Järvamaa haiglale kogutud summa oli sel aastal 2900 eurot, mille eest parandatakse lasteosakonna olme- ja ravitingimusi.

„Korraldame uhkusega Eesti üht suurimat heategevuskampaaniat,“ ütles Selveri keti juht Kristi Lomp. „Tahame aidata kaasa sellele, et haiglad saaksid soetada vajalikke instrumente.“

Lomp tänas kõiki Selverite töötajaid, koostööpartnereid ja kliente koostöö ja panuse eest.

Sel aastal koguti heade klientide ja koostööpartnerite abiga 110 300 eurot.

„Koos on kergem“ heategevusprojekt hõlmas ajavahemikku 14. november 2017 kuni 1. jaanuar 2018. Tänavu kasvas annetusraha eelkõige ostude arvu ja šokolaadide müügi toel. Sularaha kasutatakse ostmisel aasta-aastalt aina vähem, seetõttu tehakse ka annetusi sularahas vähem.

LOmp selgitas, et suuremates linnades kogutud summad moodustavad  kampaaniarahast lõviosa. "Oleme sularahalistest annetustest seda aasta-aastalt tasandanud nii, et väikesed haiglad ei saaks möödunud aastast väiksemat summat. Alates eelmisest aastast jagame annetusteks kogunenud raha täpselt vastavalt sellele, kuidas antud piirkonnas annetusi kogunes ja oste tehti."

Üle Eesti toetatakse 16 haiglat ja haiglate lasteosakonda. Aastate jooksul on kogutud toetusi üle poole miljoni euro, mis on läinud haiglate vahel jagamisele. Saadud raha eest ostavad haiglad esemeid, milleks on enim vajadust,  voodipesust kuni operatsioonilaudadeni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles