Telia parendas Järvamaal mobiilside kvaliteeti

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mobiilimast. Foto on illustratiivne.
Mobiilimast. Foto on illustratiivne. Foto: Peeter Kümmel

Eesti suurim mobiilsideoperaator Telia teostas 2017. aastal oma mobiilivõrgus 868 arendustööd, mille tulemusena paranes mobiilsideteenuste kvaliteet sadades piirkondades üle Eesti. Järvamaal tehti 34 arendustööd.

 

„Kokku uuendasime läinud aastal 308 tugijaama ning lisasime 4G mahte 323 olemasolevasse tugijaama. Lisaks sellele toimus terve rida sisevõrgu arendusi erinevate ettevõtete ja partnerite juures,“ märkis Telia Eesti raadiovõrgu osakonna juhataja Oliver Lekk.

Tema sõnul näitasid Tehnilise Järelevalve Ameti (TJA) poolt läbi viidud mõõtmised 2017. aasta alguses, et Telia 4G mobiilivõrgus saavutati suurimad keskmised alla- ja üleslaadimise kiirused.

„Eelmisel aastal kasvas Telia mobiililiitumiste arv 924 000-ni, mida on aasta varasemaga 24 000 võrra enam. Aktiivseid mobiilse interneti kasutajaid lisandus aastaga samuti 24 000 võrra ning kasutajate arv ulatus aasta lõpuks 360 000-ni. Oleme kõigile oma klientidele selle usalduse eest tänulikud ning jätkame ka sel aastal aktiivselt oma võrguarenduste teostamist,“ lisas Lekk.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles