Metsloomaühing otsib enda ridadesse vabatahtlikke

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väikseid oravalapsi tuleb algul toita spetsiaalse piimaseguga.
Väikseid oravalapsi tuleb algul toita spetsiaalse piimaseguga. Foto: Virge Võsujalg
  • Inimesed saavad aidata loomade ja lindude transportimisel
  • Hoiukodude pakkujad peavad leidma aega hoolealustega tegelemiseks
  • Vabatahtliku suurim töövõit on loodusesse tagasi lastud loom või lind

Eesti Metsloomaühing otsib oma ridadesse vabatahtlikke abistajaid, kellele läheb korda lindude ja loomade käekäik.

Eesti Metsloomaühingu Järvamaa esindaja Virge Võsujalg ütles, et abikäsi läheb nende ühingu tegevuses vaja peaaegu iga päev.

Ta täpsustas, et oodatud on inimesed, kes saaksid aidata vigastatud linnu või looma transpordiga leiukohast hoiukodusse või veterinaari juurde. «Samuti vajame loomadele ja lindudele hoiukodusid, kus pererahvas saaks vigastatud või toibumist vajava linnu/looma ajutiselt enda juurde võtta ning oleks valmis tema eest hoolitsema,» lausus ta.

Võsujalg kinnitas, et metsloomaühing ei jäta vabatahtlikke omapäi tegutsema, vaid nad pakuvad igakülgset abi hoolitsemisel, juhtnööre ja tuge. «Meie eesmärk on töötada selle nimel, et pisikesed patsiendid, kelle peremeheks on emake loodus ja kes paraku ise loomaarstile helistada ei saa, paraneksid ja pääseks esimesel võimalusel vabadusse tagasi,» ütles ta.

Oma kogemustele tuginedes märkis Võsujalg, et loomade abistamine nõuab sageli kannatlikku meelt ja järjekindlust. «Sõltuvalt juhtumist tuleb loomi ja linde jälgida ning olla valmis hoolealuseid iga natukese aja tagant toitma või ravimit manustama,» selgitas ta. 

Samas lisas ta, et vabatahtliku töö parimad ja emotsionaalseimad hetked on need, kui näed looma või linnu pilgus tänulikkust ning saad ta tervenemise järel loodusesse tagasi lasta.

Kes tunneb, et tahab aidata neid, kes ennast ise aidata ei saa, võivad ühendust võtta Eesti Metsloomaühingu telefonil 5632 2200 või kirjutada info@metsloom.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles