Järva-Jaanis tuleb juttu teadvuse muutmisest

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aju
Aju Foto: Sille Annuk / Postimees

Pühapäeval algusega kl 18 on Järva-Jaani kultuurimajas loeng teadusmaailma viimastest avastustest aju ja teadvuse valdkonnas. Loengut peab joogaõpetaja ja raamatute autor Pamela Maran.

 

Kas sa teadsid, et kui sa kipud olukordades reageerima agressiivselt, siis põhjuseks pole mitte su kehv iseloom, vaid amügdala, mis on liiga aktiivne?

Kas sa teadsid, et kui su naine kipub aeg-ajalt norima tüli ja tekitama probleeme justkui eimillestki, siis tõenäoliselt on tal hoopis probleem prefrontaalse korteksiga, mis vajab stimulatsiooni ja konflikti, et hästi tunda?

Kas sa teadsid, et kui sa ei süüda oma söömist kontrollida, siis pole sa tahtejõuetu, vaid viga on kuskil su ajus?

Kas sa teadsid, et kui sa kaldud depressioonile ja koged elutahteta perioode, siis võib su hipokampus olla normist väiksem?

Kas sa teadsid, et ükskõik, milline su negatiivne "iseloomuomadus" on lihtsalt seotud sellega, et üks või teine ajuosa ei toimi nii nagu peaks?

Hea uudis on see, et aju on võimalik muuta. Aju muutmisega on võimalik muuta kogu elukvaliteet paremaks. Tule kuula, kuidas elada nii, et hoida oma aju võimalikult kaua vitaalsena ja kuidas muuta iga päev samm sammu haaval oma elu paremaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles