Tahmapõlengute vältimiseks tuleb kütteseadmeid regulaarselt hooldada

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tahmapõleng. Pilt on illustratiivne.
Tahmapõleng. Pilt on illustratiivne. Foto: Elmo Riig

Viimase paari nädala päästesündmusi jälgides võib kindlalt öelda, et kütteseadmete kütmine on olnud intensiivne ning süsteemidesse on ladustunud tahm ning pigi.

Lääne päästekeskuse kommunikatsioonijuht Kristi Kais ütles, et nii mõneski kodus on selle tagajärjel toimunud tahmapõleng. "Õnneks ei ole siiani midagi tõsist juhtunud, enamus põlengud korstnas on ise sumbunud, kuid see on kindel märk sellest, et küttesüsteemid vajavad kontrollimist," rõhutas ta. "Kõik tahmapõlengud ei pruugi lõppeda nii õnnelikult ning ei ole mõtet oodata selle päriselt juhtumist, veendumaks, et olukord vajab korstnapühkija sekkumist. Kütteseadmeid tuleb hooldada igal aastal minimaalselt ühe korra. Vajadusel tuleb lõõre puhastada tihedamalt, et oht tahmapõlengute tekkimiseks oleks minimaalne. Kuna käimas on aktiivne kütmisperiood, peaks siiski vahepeal kontrollima, mis olukorras küttesüsteemid on. Tahmapõlengud lõhuvad kütteseadet ning selle tagajärjel kuumenenud või katki läinud kütteseadme osadest võib kergesti süttida kogu hoone."

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles