Valentinipäev kogub Eestis abielu sõlmimise kuupäevana populaarsust

Silvi Lukjanov
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abielude statistika
Abielude statistika Foto: Allikas: statistikaamet

Aastate võrdluses sõltub valentinipäeva populaarsus abiellumisel nädalapäevast, kuid mõningad paarid sõlmivad abielu ka pühapäevale või esmaspäevale langeval valentinipäeval.

Rahvastikuregistri andmetel on abielu sõlmimine 14. veebruaril alates sajandivahetusest Eestis populaarsust kogunud, kirjutab staistikaameti vanemanalüütik Alis Tammur statistikablogis. Aastate võrdluses sõltub päeva populaarsus nädalapäevast, millele see langeb, kuid üldiselt on näha 14. veebruaril registreeritud abielude arvu kasvu.

Valentinipäeval on kõige rohkem abielusid sõlmitud 2014. aastal, kui reedele langenud kuupäeval sõlmiti 85 abielu. 2014. aastal oli valentinipäev selle aasta populaarsete pulmapäevade pingereas seitsmendal kohal. Samas mõningad paarid sõlmivad abielu ka pühapäevale või esmaspäevale langeval valentinipäeval, mis võib näidata, et neile paaridele on päeva valik eriti tähtis, kuna üldiselt neil päevadel abielusid ei sõlmita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles