Paide ühisgümnaasium kogub seintele mälestusi

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paide ühisgümnaasiumi viimase õppeaasta algus.
Paide ühisgümnaasiumi viimase õppeaasta algus. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja
  • Sada joonistust jõuavad koridoride seintele märtsis
  • Kõik tööd talletatakse mälestuste raamatusse

Paide ühisgümnaasiumi õpilased tahavad koolide ümberkorraldusele tähelepanu juhtida oma kooli kohta mälestuste kogumisega ning kutsuvad oma mälestuspilti jäädvustama kevadel lammutatava maja seintel.

Õpilased soovivad enne koolimaja lammutamist koguda kokku Paide ühisgümnaasiumiga seonduvad mälestused koolimaja seintele, et vana maja väärikalt ära saata ja meenutused jäädvustada. Projekt kannab nime „Seinad, mis mäletavad" ning seinamaalingute kavandeid oodatakse pakkuma kõiki huvilisi, kel on Paide ühisgümnaasiumiga seonduvaid mälestusi. Lisaks ootavavad noored, et kui kellelgi on seisma jäänud sisetingimustes sobivaid värve, toodaks need kooli seinamaalingute jaoks kasutada.

Projektis osalemiseks:

*Mõtle välja A3 paberil või digitaalselt kavand, mida sooviksid seinale joonistada. Oodatud on ideed, mis seostuvad mälestustega Paide ühisgümnaasiumi üritustest, sümboolikast, inimestest, koolimajast, kooli ümbrusest ja muust.

*Lisa kavandile mõõdud, kui suurelt võiks see töö seinal olla.

*Lisa kavandile töö pealkiri, oma nimi ja kontaktandmed (PÜG õpilastel klass, teistel e-posti aadress ja telefoni numberr).

*Saada kavand opilasesindus@paideyg.ee või too kavand Paide ühisgümnaasiumi kantseleisse hiljemalt 5. märtsiks 2018.

*Ole valmis, et jõudes 100 valitud töö hulka, saad võimaluse oma töö maalida koolimaja seinale ajavahemikus 12.-25. märts.

Sada välja valitud tööd maalivad osalejaid ise (või abilistega) Paide ühisgümnaasiumi jalutuskoridoride seintele. Seintele kantava töö suurus ja koht lepitakse korraldajate ja osaleja vahel eelnevalt kokku.

Seintele joonistatakse sada tööd seetõttu, et tänavu möödub Paides 100 aastat gümnaasiumihariduse andmisest  ja tähistame Eesti Vabariigi 100. aastapäeva.

Kõik seintele maalitud tööd pildistatakse, avaldatakse ürituse lehel ja köidetakse mälestuste raamatuks. Üks töö maalitakse vineerile ja kingitakse samale kohale kerkivale uuele koolile mälestuseks. Projekti kohta avaldatakse jooksvalt infot „Seinad, mis mäletavad" ürituse lehel Facebookis.

Projekt valmib noorte piirkondlikute omaalgatuste konkursi "Nopi Üles" toel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles