Hobitalu perenaine ja kümned eri värvitoonis kanamunad jõudsid "Maahommikusse"

Silvi Lukjanov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärast nelja aastat aretustööd munevad Koigi valla Mäeotsa talu perenaise Maarja Koivuoja kümme eri tõugu kana ja nende ristandite ja ristandite ristandid rohelisi, siniseid, pruune, roosasid ja nüüd ka kollaseid mune.
Pärast nelja aastat aretustööd munevad Koigi valla Mäeotsa talu perenaise Maarja Koivuoja kümme eri tõugu kana ja nende ristandite ja ristandite ristandid rohelisi, siniseid, pruune, roosasid ja nüüd ka kollaseid mune. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Koigi vallas Vaali külas elav hobitalu perenaine Maarja Koivuoja võttis eesmärgiks saada oma kanadelt Eesti Vabariigi sajandaks aastapäevaks sajas värvitoonis mune.

Kuidas see projekt on Koivuojal läinud, näitab juba tänahommikune ETV saade "Maahommik". Uuri lisa ka siit!

Üks on aga kindel: muna värviline toon selle sisu ei muuda. Vähemalt Koivuoja viieliikmeline pere pole oma kodukanade munadel küll koore värvilisuse tõttu mingit maitsevahet täheldanud ja pole seda öelnud ka need, kes on nende talu munasid kasutanud. «Kanamuna maitseomadused sõltuvad ikka rohkem söödast kui aretusega saadud munakoore värvitoonist,» ütleb ta.

Et keegi linnukasvatajatest Järvamaal värvilisi kanamune toodaks, pole siiani Marju Koivuoja kõrvu kostnud. Küll teab ta sellise huviga kanakarja omajaid nii Lõuna-Eestis kui ka Harjumaal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles