EV100 raamatusarja avateos võtab kokku Eesti riigi sünniloo

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raamatusari “Eesti Vabariik 100”.
Raamatusari “Eesti Vabariik 100”. Foto: Meelis Meilbaum

Esmaspäeval, 19. veebruaril tutvustasid Mart Laar ja Toomas Hiio Solarise Apollo kinos ühistööna loodud raamatut „Eesti riigi 100 aastat'“. Mainekate ajaloolaste raamat on Eesti Vabariigi 100. aastapäevale pühendatud raamatusarja avateos.

 

„Raamatut kirjutades tekkis tunne, et saja-aastase Eesti ajaloo üleskirjutamiseks oleks vaja vähemalt sada raamatut. Õnneks suutsime mahutada loo Eesti rahvusliku mõtte sünnist iseseisva riigi loomiseni kahte köitesse,“ ütles Mart Laar, EV100 raamatusarja avaraamatu „Eesti riigi 100 aastat'“ üks autoritest. Raamatus antakse üksikasjalik ülevaade Eesti iseseisvuse kättevõitmisest ja Vabadussõjast, riikluse sünnivaevadest ja Eesti Vabariigi ülesehitamise aastatest.

„Eesti riigi 100 aastat saab EV100 raamatusarjaga kaante vahele. Juubeliperioodil ilmub 44 teost, mis jutustavad Eesti arengulugu läbi eri valdkondade – riigist, poliitikast, põllumajandusest, postmarkidest kuni disaini ja moekunstini,“ sõnas Riigikantselei EV100 juhtrühma liige Tiit Pruuli. Tutvu EV100 raamatusarjaga siin.

Raamatusarja teemad valisid välja Riigikantselei EV100 juhtrühm ja raamatusarja kolleegium koosseisus Mart Orav, Aleksei Lotman ja Peeter Saari. Ülevaatesarja annab aastail 2018-2019 välja kirjastus Post Factum koostöös Riigikantselei EV100 korraldustoimkonnaga.

EV100 raamatusarja esimene teos on juba müügil Apollo ja Rahva Raamatu kauplustes ning Eesti Meedia klienditeenindustes üle Eesti. Raamatute ettetellimine.

Eesti Vabariik tähistab 2018. aastal sajandat sünnipäeva. 19.-25. veebruarini toimuv EV100 sünnipäevanädal viib pidustused üle Eesti, programmiga saab tutvuda siin!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles