Teet Kallakmaa kuulutatakse parimaks piimakarjakasvatajaks

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järva-Jaanis tegutsev piimatootja Metstaguse Agro OÜ juht Teet Kallakmaa saab pärast laenu saamist pingevabamalt jälgida lautade ehitust, mis lõpetab ka tema osaühingus loomade lõaspidamise.
Järva-Jaanis tegutsev piimatootja Metstaguse Agro OÜ juht Teet Kallakmaa saab pärast laenu saamist pingevabamalt jälgida lautade ehitust, mis lõpetab ka tema osaühingus loomade lõaspidamise. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Täna, toimub maaeluministeeriumis Eest Vabariigi aastapäeva aktus, kus maaeluminister Tarmo Tamm annab üle ministeeriumi teenetemärgid ja Maaelu Edendamise Sihtasutuse juhatuse liige Madis Reinup kuulutab välja 2017. aasta parima piimakarja- ja lihaveisekarjakasvataja.

 

Maaelu Edendamise Sihtasutuse (MES) algatusel antakse parimatele piimakarjakasvatajatele aunimetust välja juba kaheksateistkümnendat ja parimatele lihaveisekarjakasvatajatele kaheteistkümnendat korda.

2017.a aunimetuse „Parim lihaveisekarjakasvataja“ saajaks on Vallo Kruusimägi Nurmetu Charolais OÜst Lääne-Virumaalt. Šarolee tõugu lihaveiste kasvatamist alustati üle nelja aasta tagasi. Farmis loomi hetkel 252.

2017.a. aunimetuse „Parim piimakarjakasvataja“ saajaks on Teet Kallakmaa Metstaguse Agro OÜst Järvamaal. Holsteini piimakarjas aastalehmi 584, keskmine piimatoodang lehma kohta 10788 kg ja piima somaatiliste rakkude arv 137 000.

“Tänastel laureaatidel on pika-ajaline ettevõtluse kogemus. On selge plaan, mida on vaja teha ning võimekus ka seda ellu viia. Selline suhtumine toob edu nii põllumajanduses kui ka ettevõtluses laiemalt.” iseloomustas aunimetuse saajaid MES juhatuse liige Madis Reinup.

Maaelu Edendamise Sihtasutuse eesmärk on toetada ja elavdada Eesti maapiirkonna ettevõtlust ja kujundada maaelu mainet. Aunimetuste väljaandmise eesmärk on tunnustada innovaatilist ja efektiivset tootmist ning avaldada tunnustust tehtud töö eest. Rohkem infot leiab Maaelu Edendamise Sihtasutuse kodulehelt www.mes.ee

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles