Toosikannu peakokk võlub ulukilihast välja hõrgud road

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toosikannu peakokk Lauri Kabrits tunneb hästi ulukiliha eripärasusi ning pakub seda presidendi külalistele koos kodumaiste lisanditega.
Toosikannu peakokk Lauri Kabrits tunneb hästi ulukiliha eripärasusi ning pakub seda presidendi külalistele koos kodumaiste lisanditega. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Ülehomme pakib Toosikannu puhkekeskuse peakokk Lauri Kabrits autosse viis kilogrammi kaua küpsenud hirve- ja teist sama palju põdraliha ning vurab Tartusse Eesti Rahva Muuseumi valmistama suupisteid presidendi vastuvõtule.

Et presidendi kantselei just Toosikannu välja valis ja oma suupisteid esitleda palus, oli põlisest järvalasest peakokale Lauri Kabritsale (43) meeldiv üllatus. «Küllap oleme oma ulukiliha valmistamise poolest kuulsad ja meie külastajate suust on kiidusõnad ehk levinud,» ütles ta.

Esmalt valmistas Kabrits proovisuupisted, mille kantselei heaks kiitis. Vastuvõtul pakub ta kolme kitse- ja hirvelihast suupistet, mille retsept tuleb kuni toitude esitlemiseni 24. veebruaril saladuses hoida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles