Kokad õpivad toidus suhkruid vähendama

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toit. Pilt on illustreeriv.
Toit. Pilt on illustreeriv. Foto: Marko Saarm / Sakala

PAIde lasteaed korraldab maakonna haridusasutuste kokkadele ja koka abidele tasuta koolituse, millel õpitakse oma asutuse menüü näitel suhkruid vähendama.

Praktiline loeng "Suhkrud toidus" toimub Järvamaa haridusasutuste kokkadele koka abidele 7. märtsil. Kella 14st saavad kokad ja nende abid kahe tunni vältel PAIde Lasteaias (Kastani tn 6, Paide) teada, millistes toitudes ja kui palju suhkruid leidub ning kuidas päevast süsivesikute hulka säilitades suhkruid vähendada.

PAIde lasteaia tervishoiutöötaka Karit Koller tõi näiteks, et suhkrud tohivad moodustada päevaenergiast maksimaalselt 10 protsenti. Kuidas ja milliseid suhkruid loendada, õpetab  Ando Meerbach, kel 13 aastane kogemus köögitöötajate abistamisel nõuetekohaste menüüde koostamisel. Ta on loonud ka ka internetipõhise ANC Toitlustusprogrammi, mis on Eesti laste-, noorte ja eakate toitlustamisega tegelevate asutuste hulgas enim kasutatav programm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles