Kutsekooli parimasse traktorisse pakiti veelgi tipptehnoloogiat

Kuido Saarpuu
, Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Baltic Agro Mascinery paigaldas Järvamaa kutsehariduskeskuse John Deere´i traktorile automaatroolimissüsteemi.
Baltic Agro Mascinery paigaldas Järvamaa kutsehariduskeskuse John Deere´i traktorile automaatroolimissüsteemi. Foto: Dmitri Kotjuh

Baltic Agro Machinery paigaldas John Deere’i traktorile automaatroolimissüsteemi ja andis kasutada Järvamaa kutsehariduskeskusele, et tuleviku tööpõllul kasutatav tehnoloogia oleks õppuritel juba kooliajast selge.

Järvamaa kutsehariduskeskuse kutseõpetaja Marek Kõbu selgitab, et seade võimaldab satelliitsüsteemide kaudu traktorit juhtida nii-öelda käed vabalt. „Kui süsteemi on sisestatud vastavad andmed ja traktorile antud info, kuidas masin peab põllul liikuma, siis juhtimine pole enam vajalik ja traktor oskab ise sõita,” täpsustab ta. „Juhi roll piirdub tööprotsessi jälgimisega. Automaatika muudab töö tõhusamaks, võimaldab jälgida masina tööteekonda, koguda andmeid tööprotsessi kohta ja vähendab inimliku vea osakaalu. Samuti saab tänapäeval panna nutikad seadmed omavahel „suhtlema”, näiteks traktor haakeriistaga.”

Iseliikuv traktor

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles