Riigi Infosüsteemi Amet esitleb uut ID-kaardi rakendust

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ID-kaart.
ID-kaart. Foto: Arvo Meeks / LEPM

Riigi Infosüsteemi Amet on koos partneritega välja töötanud uue ID-kaardi rakenduse DigiDoc 4.

 

DigiDoc 4 on uuem ja täiustatud versioon seni kasutusel olevast DigiDoc 3-st. Rakendus on tänapäevasema ülesehitusega, seda on mugavam kasutada ning selle esmakordsel käivitamisel antakse hea ülevaade DigiDoc 4 võimalustest.

„Suurim muutus võrreldes eelmise versiooniga seisneb selles, et senise kolme erineva rakenduse asemel on kasutajal edaspidi ainult üks. Uus rakendus ühendab endas kõiki ID-kaardiga seotud toiminguid: ID-kaardi haldusvahendi funktsionaalsused, dokumentide krüpteerimise ja allkirjastamise. Rakendus on kolmes keeles ning vahend töötab korraga ka mitme ID-kaardiga, mis on arvutisse ühendatud,“ ütles Riigi Infosüsteemi Ameti eID valdkonna projektijuht Tõnis Reimo.

Mõlemad tarkvarad, nii DigiDoc 3 kui ka DigiDoc 4 jäävad paralleelselt kasutusse, ent soovitame kõikidel, kes kasutavad ID-kaarti digiallkirja andmiseks, dokumentide krüpteerimiseks või soovivad kontrollida oma ID-kaardi sertifikaatide kehtivusaega, võtta DigiDoc 4 versioon kasutusele hiljemalt selle aasta lõpuks. “DigiDoc 3 me enam ei täienda, mistõttu on DigiDoc 4 kindlasti parem ja tänapäevasem ID-kaardiga dokumentide töötlemise vahend,“ selgitas Reimo.

Uus ID-kaardi kasutamise tarkvara on kättesaadav veebilehelt https://installer.id.ee. Rakendus tuleb oma arvutisse alla laadida ja järgida juhendeid. DigiDoc 4 toimimise eeldus on see, et arvutis on juba olemas varasem ID-kaardi tarkvara. Alates juunist pakub iga arvuti juba automaatselt ID-kaardi rakenduse uuema versiooni kasutusele võtmist ning ID-kaardi kasutaja ei pea ise tarkvara alla laadima.

Kuni 1. juunini ootab RIA ID-kaardi rakenduse veelgi paremaks muutmiseks kõigi kasutajate ettepanekuid ja tagasisidet aadressile https://www.ria.ee/limesurvey/index.php/181529.

DigiDoc klienttarkvara on kasutusel ligikaudu 650 000 arvutis, igal kuul antakse tarkvara abil pea 500 000 digiallkirja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles