Laulupeomündi rahvahääletusel on oma lemmiku valinud juba ligi 6000 inimest

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaheeurone münt.
Kaheeurone münt. Foto: Eesti Pank

Rahvahääletusel, millega valitakse laulupeo 150. aastapäevale pühendatud 2eurose mündi kujundus, on tänaseks osalenud 5955 inimest. Rahvahääletus kestab 4.märtsi keskööni. Mündi teeb eriliseks asjaolu, et selle kujundus valitakse välja laste joonistuste seast, mida laekus konkursile ligi 8000.

 

Eesti Pank kutsub kõiki Eesti inimesi hääletama oma lemmikkujunduse poolt aadressil http://lastejaam.err.ee/laulupidu150

Rahvahääletusele valis  žürii 8000 töö seast välja kaheksa lapse joonistused. Kõige rohkem hääli kogunud joonistuse järgi kujundatakse üldlaulupeo 150. aastapäevale pühendatud 2eurone münt, mis jõuab ringlusse 2019. aastal. Euroala riikidest on noorte joonistuskonkursi abil 2eurose mündi varem kujundanud vaid Malta.

Iga rahvahääletusele jõudnud joonistuse autor saab auhinna. Tööd on jagatud nelja vanuserühma ning iga vanuserühma populaarseima joonistuse autor saab auhinnaks iPad Pro koos joonistuspliiatsiga. Populaarsuselt teise koha auhind on kaasaskantav kõlar.

Iga osaleja saab hääletada ainult ühe korra. On oluline tähele panna, et hääl läheb arvesse vaid siis, kui osaleja kinnitab oma valiku. Selleks tuleb klõpsata linki, mis saadetakse registreerimisvormi sisestatud meiliaadressile.

Kõikide hääletajate vahel, kes on sisestanud oma meiliaadressi, loositakse välja 25 laulupeo 150. aastapäevale pühendatud 2eurose mündi kaarti. Auhinna saab kätte kahe kuu jooksul pärast mündi emiteerimist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles