ÜLESKUTSE: meistrimees, anna endast märku

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
K?lgkorviga mootorrattad. T?nu Ehasalu
K?lgkorviga mootorrattad. T?nu Ehasalu Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Kui tead Järvamaal meistrimeest, kelle valduses on mõni vahva omatehtud sõiduk, taastatud uunikum või ümber ehitatud igapäevamasin, anna meile teada (kuido.saarpuu@jt.ee, Järva Teataja Facebooki lehele või telefonil 384 9237).

 

Oleme lugejatele tutvustanud juba iseliikuvat diivanit, aga ka omatehtud ATVd, kummijukut, Volga-Olgat, BMW veoautot, tuletõrje-Urali ja Audi keskmootoriga jääraja-Moskvitši ja tema liigikaaslastest vendi-õdesid ning jõutõmbevõistlustel uue elu saanud vana traktorit Jumz.

Alles oli juttu mehest, kes ajab jalgrattad särtsu täis ehk meisterdab elektrijõul liikuvaid isendeid. Siis lugu, mille staar oli tuhmjashall Pobeda, mis naudib väljateenitult suurt tähelepanu. Mööda ei ole läinud ka Peep Kristalist, kes ehitab vana kooli ralliautosid historical-rallidel osalemiseks ega Järva-Jaani mehest Aivar Tedrest, kes ehitab ja võistleb vanadel veoautodel.

Viimane lugu rääkis Tõnu Ehasalust, mehest, kes ehitab külgvankriga mootorrattaid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles