Artikkel Türi sihtasutusest viis kriminaalmenetluseni

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tiit Reinberg / Järva Teataja

Järva Teataja kirjutas poolteist kuud tagasi, et Türi Arengu sihtasutuse juhatuse liige Auris Rätsep on süstemaatiliselt võltsinud asutusele kuuluva auto sõidupäevikut, kirjutades oma sõidud Türi Rahvalehe peatoimetaja Merit Männi arvele.

Asutuse autot poleks tohtinud Rätsep kasutada, sest sihtasutus maksis tema firmale auto, arvuti ja telefoni kasutuse eest hüvitist 10 000 krooni (640 eurot) kuus.


Lääne ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Annely Erm teatas, et politsei on asunud juhtumit uurima ja on alustatud kriminaalmenetlust võimaliku omastamise asjaolu tuvastamiseks.
Erm sõnas, et rohkem kommentaare prokuratuur praegu anda ei saa.


Türi Arengu sihtasutuse nõukogu esimees Jaan Arvola kuulis kriminaalmenetluse alustamisest Järva Teatajalt ja kinnitas, et kui ta selle kohta kirjaliku kinnituse saab, kutsub kokku nõukogu erakorralise istungi, kus teeb ettepaneku peatada uurimise ajaks Auris Rätsepaga töösuhe.
Edasistest sammudest ei tahtnud Arvola veel rääkida, vaid soovis ära oodata uurimise tulemuse.


Arvola ütles, et ka sihtasutuse nõukogu on juhatuse liikme tegevust uurinud ja kindlaks teinud, et Rätsep on tekitanud asutusele kahju 909,82 eurot . «Selle raha on ta tagasi maksnud,» lisas ta. (JT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles