Vargamäel vesteldakse kirjaniku hobidest

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuido Saarpuu/Järva Teataja

Kirjanik Anton Hansen Tammsaare surmast möödub täna 78 aastat ning kirjaniku sünnikodus asuval muuseumil on tava tähistada seda mõne kirjaniku või tema loominguga seotud inimese küllakutsumisega. Lisaks avatakse näitus, mis toob päevavalgele kirjaniku salahobid.

Anton Hansen Tammsaare lai silmaring ja huvideküllus kujundas temast kirjaniku, kes oskas ennast väljendada pea igal teemal, vahendab näitust sissejuhatav tekst. "Oma teostes peegeldab ta ühiskonda, ajalugu, inimese olemust ja eestlase hingeelu. Uudishimu ümbritseva vastu, põhjalik uurimistöö ja süvenemine kirjutatavasse andis oskuse analüüsida ka seda, milles puudus kogemus. Tammsaare pole kordagi Hiinas käinud, kuid on siiski kirjutanud hariva jutu Hiinast ja hiinlasest," võib sealt lugeda.

Mälestuspäev Tammsaare muuseumis Vargamäel algab kell 14.  Muuseumi juhataja Reelika Räim täpsustas, et uudse näitus „Igale ühele oma Tammsaare“ avab kirjaniku vähem tuntud poole. "Paljud ei tea, et Tammsaare lemmikpill oli viiul, talle meeldis jahil käia ja ta õppis õigusteadust," tõi ta näiteid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles