Koolilõuna toetus tõusis euroni ka kutsekoolides

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolisöökla.
Koolisöökla. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja
  • Toetuse kasv puudutab enam kui 10 000 kutseõppes õppivat õpilast

Neljapäevasel istungil kinnitas valitsus eelnõu, mille järgi suureneb kutseõppeasutustes pakutava tasuta koolilõuna toetust 78 eurosendilt ühele eurole õpilase kohta päevas.

Sellega võrdsustuvad koolilõuna toetuse tingimused nii üldhariduskoolides kui ka kutseõppeasutustes.

Eelmisel kevadel otsustas valitsus tõsta üldhariduskoolidele eraldatavat toetust 78 eurosendilt  euroni päevas. Tänane otsus kinnitab, et senisest parema koolilõuna pakkumiseks parendatakse võimalusi ka kutsekoolide õpilastele.

Õige toitumine aitab paremini uusi teadmisi omandada ning toetusega suurendame õpilaste võimalusi koolipäeva jooksul jõu taastamiseks

Minister Mailis Repsi sõnul oli kutsekoolidele toetuse suurendamine loomulik samm selleks, et tagada kõikidele õpilastele võrdsed tingimused. “Õige toitumine aitab paremini uusi teadmisi omandada ning toetusega suurendame õpilaste võimalusi koolipäeva jooksul jõu taastamiseks. Suurema toetusega saab koolides pakkuda õpilastele tervislikumat ja tasakaalustatumat lõunat,” ütles minister Reps.

Täna kinnitatud määrus jõustub tagasiulatuvalt 1. jaanuarist 2018 ning selle rakendamiseks vajalik raha on riigieelarves kinnitatud ja kutsekoolidele eraldatud. Sellest aastast suurenes kvaliteetse lõuna pakkumiseks kutseasutustele eraldatav summa rohkem kui poole miljoni euroni ning toetuse kasv puudutab rohkem kui 10 000 kutseõppes õppivat noort.

Aasta alguses tõusis toetus 78 eurosendilt euroni, mis võimaldab parendada võimalusi tervislikuma koolilõuna pakkumiseks kõikides munitsipaal-, era- ning riigi üldhariduskoolides ja kutseõppeasutustes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles