KIKist soovitakse soojusmajanduse projektidele toetust enam kui 11 miljonit eurot

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Katlamaja.
Katlamaja. Foto: Elmo Riig / Sakala

SA Keskkonnainvesteeringute Keskusele (KIK) laekus tähtajaks 46 taotlust soojusmajanduse projektidele toetuse saamiseks summas 11 385 027 eurot. Projektide kogumaksumus on 24 102 356 eurot. KIK hindab laekunud taotlusi ning teeb otsused hiljemalt juuni alguseks.

 

Soojuse tootmise seadme renoveerimiseks esitati 12 taotlust kogusummas 4 305 726 eurot. Soojustorustiku renoveerimiseks laekus 33 taotlust ja toetust küsiti kokku 6 829 301 eurot. Uue kaugküttesüsteemi rajamiseks laekus üks taotlus summas 250 000 eurot.

Järvamaalt soovitakse kolmes taotluses soojamajanduse projektide jaoks saada 290 570,6 eurot.

Voorust rahastatakse kaugkütte soojustorustike ja kaugküttekatelde renoveerimist ning uute kaugküttesüsteemide rajamist. Toetust sai taotleda soojusettevõtja, kohaliku omavalitsuse üksus või kohaliku omavalitsuse üksusele kuuluv äriühing.

Katelde renoveerimiseks on planeeritud 6 miljonit, soojustorustike renoveerimiseks samuti 6 miljonit ning uue kaugküttesüsteemi rajamiseks 1 miljon eurot.

Projekte toetatakse struktuuritoetuste perioodi 2014-2020 meetme „Efektiivne soojusenergia tootmine ja ülekanne” eesmärkide elluviimiseks Euroopa Liidu Ühtekuuluvusfondist. Toetusmeetme töötas välja Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium. Lisainfo toetusmeetme kohta KIKi kodulehel

KIK rahastab erinevaid keskkonnaprojekte Eesti keskkonnatasudest laekuvast rahast, CO2 kvoodimüügi tuludest ning Euroopa Liidu struktuurifondidest. Lisaks pakub KIK võimalust taotleda sihtotstarbelist laenu keskkonnaprojektide elluviimiseks. Seitsmeteistkümne aastaga on riik KIKi kaudu toetanud enam kui 20 tuhandet keskkonnaprojekti.

Märksõnad

Tagasi üles