EV100: Klaveriloomade nimitegelastel lõppes salvestusperiood

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maria Palling
Maria Palling Foto: Klaveriloomad

Klaveriloomad tähistavad Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva vaatemänguliste kontsert-etendustega. Kümnest maakonnast välja valitud nimitegelased kohtusid veebruari viimastel päevadel Tallinnas ja salvestasid „Klaveriloomad. Elu muusikas“ lõpuloo.

 

Eelmise aasta lõpus selgitati internetikonkursi teel välja kümme noort klaverimängijat, kes said nimiosa kontsert-etenduses „Klaveriloomad. Elu muusikas“. 26.-28. veebruarini võtsid lapsed koos oma vanemate ja juhendajaga ette tee Tallinna, et salvestada etenduse lõpulugu ja filmida mõned episoodid lavastusest. 

Kümnes maakonnas üle Eesti toimuva kontsert-etenduse nimitegelaseks on Trevor Tarto Sakust, Lilian Hindrikson Põlvast, Kaspar Vaikmaa Kilingi-Nõmmelt, Pärtel Enok, Põltsamaalt, Leegi Brigitte Kais Kadrinast, Maria Palling Kärust, Eva Kätliin Leidas Orissaarest, Gerty Sulakatko Tartu vallast, Gerda Tiisel Tallinnast, Jekaterina Marchenko Sillamäelt. 

Kogupere kontsert-etendus „Klaveriloomad. Elu muusikas“ toimub ajavahemikus 6.-20. aprill üle Eesti. Piletid saadaval Piletilevist.

Klaveriloomade loo kallist kodust ning igaühe väärtuslikkusest jutustavad kõneka sõnadeta muusika, efektsete liikumatute ja liikuvate piltide ja kaasakiskuvate sõnadega näitleja Margus Tabor, kunstnik Kerstin Hallik, muusikud Katri Rebane, Mihkel Mälgand, Peeter Rebane ja Kristjan Priks. “Klaveriloomad. Elu muusikas” lavastaja on Aare Toikka ja helilooja Katri Rebane.

"Klaveriloomad. Elu muusikas" kuulub EV100 muusikasündmuste programmi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles