Verekeskus soovib doonoritega läbi mobiiliäpi suhtlema hakata

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Doonor verd loovutamas.
Doonor verd loovutamas. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja
  • Mobiilirakendusest saavad doonorid ülevaate oma vereloovutmise ajaloost
  • Rakendusele on kavas lisada ka postitamisvõimalus suhtlusvõrgustikesse

SA Põhja-Eesti Regionaalhaigla verekeskus kavatseb doonoritega suhtlemiseks luua mobiilirakenduse, mis saadaks kriisi korral lähedalasuvatele doonoritele abipalve ning teavitaks doonoreid lähimast loovutuspunktist.

Mobiilirakendusest saavad doonorid ülevaate oma vereloovutmise ajaloost ja järgmisest sobiva loovutamise ajast. Samuti tuletab rakendus doonorile meelde vajalike ravimite manustamise aegu ning taastumisnõuandeid peale vereloovutamist. Rakendusele on kavas lisada ka postitamisvõimalus suhtlusvõrgustikesse ning anda pulsikellade ning analoogsete seadmete toetusfunktsioon, mis monitoorib doonori tervisenäitajaid ja annab vajadusel hoiatusi.

Funktsioonide arvukus sõltub siiski arendajate pakkumistest ning kõik plaanid ei pruugi realiseeruda, märgib regionaalhaigla sotsiaalministeeriumile saadetud projekti kirjelduses.

Mobiilirakenduse lõplik versioon peaks olema välja töötatud hiljemalt järgmise aasta esimeseks kvartaliks ning seda võiks kasutada kõik Eesti doonorid, kokku on neid erinevate verekeskuste registrites üle 200 000.

Rakenduse väljatöötamise maksumus on 10 000 eurot ning selleks esitas Põhja-Eesti Regionaalhaigla sotsiaalministeeriumile neljapäeval sihtotstarbelise toetuse taotluse. (BNS)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles