Teadliku raseduse koolitusel jagatakse ka praktilisi harjutusi

Silvi Lukjanov
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirjutaja Getter rasedana
Kirjutaja Getter rasedana Foto: Triin Maasik
  • Teadlik rasedus hõlmab erinevaid teemasid
  • Koolitusel saab praktilisi harjutusi kehale ja vaimule
  • Koolitusel osaleb ka raseduse- ja sünnitoetaja ning rasedate jooga õpetaja

Koolitus/vesltusringi korraldaja meelest on teadlik rasedus iga lapseootaja püha kohustus ja nii tuleb ta rõõmuga kodulinna tutvustama rasedate ja rasedust planeerivate perede teadlikkust.

Pühapäeval, 11.märtsil toimub Türil esmakordselt Teadliku Raseduse ABC koolitus/vestlusring sooviga tõsta rasedate ja rasedust planeerivate perede teadlikkust.

Vestlusringi eestvedaja on Türilt pärit Kirjutaja Getter, kodanikunimega Getter Lukjanov, kelle sõnutsi algab lapsevanema teekond juba rasedusest ja kuna vastutus on kahe eest, siis peab naine mõtlema laiemalt ja targemalt. “Teadlik rasedus hõlmab endas palju erinevaid teemasid, näiteks toitumist, elustiili, ravimeid, mõtlemist ja liikumist. Koolitusel puudutame kõiki neid teemasid,” lubas ta.

Kogu koolituse kontseptsiooni ja sisu pani Getter kokku oma raseduse ajal, mil nägi kõrvalt teisi rasedaid ja nende küsimusi-probleeme-takistusi. “Märkasin, kui palju on küsimusi, muresid ja kehvasid valikuid lihtsalt seetõttu, et naised ei ole teadlikud, mida üks või teine ravim, toiduaine või mõttemuster võib nii nendele kui kõhubeebile teha,” ütles ta. Nii on koolituses palju omast kogemusest, loetust ja ka koolitustel kuuldud infot. “Kuna koostasin ka rasedamärkmikku, siis olen kogu raseduse perioodi päris põhjalikult läbi uurinud ja soovin seda paljudega jagada,” kinnitas ta.

“Kuna koostasin ka rasedamärkmikku, siis olen kogu raseduse perioodi päris põhjalikult läbi uurinud ja soovin seda paljudega jagada,”

Lisaks teooriale on Getteril kavas koolitusel jagada ka igapäevaseid praktilisi harjutusi nii kehale kui vaimule. Erikülalisena osaleb koolitusel doula ehk raseduse- ja sünnitoetaja ning rasedate jooga õpetaja Mari Sofia Piir.

Osalema on oodatud nii rasedad kui rasedust planeerivad naised ja lisaks ka nende partnerid.

Koolitus/vestlusring toimub pühapäeval, 11.märtsil kell 11-14 Türi Joogakeskuses (Nofretete peal, III korrusel, aadressiga Paide 6). Osalustasu on 15 eurot inimene, paarina tulles 25 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles