Ohtlik lelu korjati müügilt

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lastele ohtlik mänguasi
Lastele ohtlik mänguasi Foto: Terviseamet

Terviseameti järelevalvetoimingute tulemusena kõrvaldati turult tervisele ohtlik kreem ja väikelapsi ohustada võiv mänguasi.

Terviseameti teatel kõrvaldati müügilt ettevõtte Le Toy Van väikelastele (1+) mõeldud puidust rong „Bunny train“, ,kuna toote testimisel eraldusid väiksema jänese kõrvad, mis võivad väikelastel allaneelamisel blokeerida hingamisteed ja põhjustada lämbumist.

Terviseamet palub inimestel, kes on nimetatud mänguasja ostnud, pöörduda toote tagasiostu võimaluste kohta info saamiseks sama müügikoha poole, kust mänguasi osteti.

Tervisele ohtlikuks tunnistati ka Prantsusmaal toodetud kreem „Lovea SPF 30 Haute Protection, “ (50 ml), kuna see sisaldas säilitusainet metüülisotiasolinooni (MI), mille kasutamine pealejäetavates kosmeetikatoodetes on keelatud. Aine võib tundlikumatel inimestel kutsuda esile allergilisi reaktsioone.  

See päikesekaitsekreem võib tekitada allergilisi reaktsioone.
See päikesekaitsekreem võib tekitada allergilisi reaktsioone. Foto: Terviseamet

Inimestel, kes on nimetatud kreemi ostnud, palub amet pöörduda toote tagasiostu võimaluste kohta info saamiseks sama müügikoha poole, kust kreem osteti.  

Vaata lähemalt siit

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles