Järvamaa kodu-uurimiskonverents ootab osalema

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
39. Järvamaa noorte kodu-uurimiskonverents Paide Vallitornis
39. Järvamaa noorte kodu-uurimiskonverents Paide Vallitornis Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Järvamaa kodu-uurimiskonverentsi eesmärk on Järvamaa kultuuri- ja loodusloo, mineviku ja oleviku jäädvustamine ning kodukoha ja kodu-uurimise järjepidevuse väärtustamine. Osalema on oodatud Järvamaa koolide 6.-12. klassi õpilased. Uurimistööd hindab SA Ajakeskus Wittenstein/Järvamaa muuseumi moodustatud komisjon.

 

Konverentsil osalemiseks palutakse saata õpilaste loov- ja uurimistööd 2. maiks 2018.a digitaalselt aadressile info@jarvamaamuuseum.ee ja paberkandjal SA Ajakeskus Wittenstein/Järvamaa muuseumisse (Lembitu 5. Paide 72702). Kui ei ole kokku lepitud teisiti, jääb paberkandjal esitatud töö korraldajatele.

Konverents toimub 17. mail (neljapäeval)  Eesti Ringhäälingumuuseumi ja Türi Muuseumi ruumides ( Vabriku pst. 11, Türi).

ÜLESKUTSE

Järvamaa õpetajad ja koolijuhid, Järvamaa on ainus maakond, kus noorte kodu-uurimiskonverentsid on järjepidevalt toimunud 41 aastat, 2018. aastal toimuv konverents on juba 42. 1975. aastal toimus Harjumaal esimene kodu-uurimiskonverents. 1976. aastal lisandusid kodu-uurijate perre Järvamaa, Läänemaa ja Põlvamaa. Teadaolevalt korraldavad maakonna noorte kodu-uurimiskonverentse veel ka Pärnumaa ja Võrumaa, kuid ainsana vabariigis ei ole Järvamaal konverentside korraldamise traditsioon kordagi katkenud. Seda eelkõige tänu maakonna haridusasutuste aktiivsele osavõtule ja huvile. Olge varmad oma tublisid õpilasi konkursile esitama. 

Lisainfo: Ründo Mülts ryndom99@gmail.com, 56682165

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles