Paides toimuv PARE koolitus on kasulik nii juhtidele kui ka töötajatele

Silvi Lukjanov
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on loo juures illustratiivne
Foto on loo juures illustratiivne Foto: PARE

Seekordsel Eesti Personalijuhtimise ühingu PARE Järvmaa klubi koolitusel saadakse juhiseid, kuidas ennast edukamalt selgeks teha kõneledes koosolekutel või vestlustes juhi, kliendi ja miks mitte ka töökaaslasega.

Eesti Personalijuhtimise ühingu PARE Järvmaa klubi esindaja Vivika Barnabas sõnas, et neljapäeval, 8. märtsil, toimuvas Pare Järvamaa klubis tuleb jutuks, kuidas argumenteeritult oma ideid müüa. „Koolitaja ja moderaator Sigrid Solnik koolitus- ja konsultatsiooniettevõttest SpeakSmart tuleb meile tutvustama argumenti kui mõjusa suhtleja tööriista. Mõttemudelit, mis võimaldab infot analüüsida, leida üles ja koondada vajaliku ning luua infost loogiline tervik ehk põhjendatud seisukoht,” selgitas ta.

Paides Rüütli 25 maja kolmandal korrusel toimuvas klubis osalejad korrastavad argumendi mudeli õppimisega oma mõtete struktuuri, loovad endale mõtlemise süsteemsust ja parandavad mõtete väljendusoskust. Neid oskusi on hea kasutada tööalastes suhtlemissituatsioonides nii koosolekul oma ideed esitades ja kaitstes, juhile oma otsust põhjendades, kliendi või partneriga suheldes oma ettevõtte seisukohti põhjendades või ka kolleegiga vabas vormis vestlust pidades.

Argumendi kasutamine tööl võimaldab keskenduda sisule ja eristada seisukohti inimestest, vältida laskumist emotsionaalsesse manipulatsiooni, teha ratsionaalsemaid ja püsivama mõjuga otsuseid ning pidada struktureeritumaid ja sisukamaid koosolekuid.

Argument on seda mõjusam, mida rohkemad meeskonnaliikmed seda kasutada oskavad ja seetõttu sooviki Barnabas koolitusel rohkem osalejaid. „Praegu on kirjas veidi üle kümne osaleja, kuid ruumi mahub ka poole rohkem. Teema ja selle koolitaja väärib kuulamist, ausõna,” kinnitas ta.

Nii ootab ta huvilisi veel tänagu endast märku andma täites registreermislehe Pare kodulehel http://www.pare.ee/klubi/7162

Koolitaja Sigrid Solnik SpeakSmartist on argumenteerimisoskustega tegelenud alates 2004. aastast ning koolitajana tegutsenud viimased kaheksa aastat, töötades nii riigiasutuste, eraettevõtete ja kui vabaühenduste meeskondadega.

SpeakSmart tegutseb selle nimel, et organisatsioonides ja ühiskonnas toimuvates aruteludes saaks määravaks tugevam argument, mitte tugevama argument ning õpetame selleks vajalikke oskusi enam kui 2000 inimesele aastas.

Foto: PARE
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles