«Avastusjaht» viis noored ja noortemeelsed Paidesse seiklema

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
  • Lõbusale võistlusele stardib 18 võistkonda
  • Mäng meelitab noored kodudest välja värske õhu kätta

Täna pärastlõunal sai Paides ja selle lähiümbruses alguse Paide linna noortevolikogu teise koosseisu korraldatav «Avastusjaht», mis meelitas välja liikuma ja seiklusrikkalt aega veetma 18 võistkonna jagu noori.

Üks «Avastusjahi» korraldajaid Johanna Tuisk ütles, et noortevolikogu korraldab seiklusmängu juba teist aastat. «Mullu liikusid noored ringi ratastel. Algselt plaanisime sel moel liikuda ka tänavu, kuid ilmad viskasid väikse vimka ja nüüd oleme plaaninud, et võistkonnad liiguvad punktist punkti jalgsi,» selgitas ta.

Foto: Kuido Saarpuu/Järva Teataja

«Avastusjahil» on ligi 30 kontrollpunkti, mida mängijad kaardi abil otsivad. Iga kontrollpunkti läbimise eest saab teatud arvu punkte. «Mida kaugemal mängu jooksul ära käiakse, seda rohkem saab punkte. Mõnes peatuspaigas on meil ette valmistatud ka ülesanded, mille täitmisel teenib võistkond punktilisa,» kirjeldas Tuisk võistlust.

Üks võistlustingimusi on see, et võistkond peab kõik kontrollpunktid läbima koos ning selle tõestuseks tegema igas neist grupipildi. «Ka piltide tegemisel tasub olla vaimukas ja leidlik, sest eriauhind on osalejaid ootamas ka kõige lahedama pildi eest,» märkis Tuisk.

Ta lisas, et meeskonnad on kahe- kuni neljaliikmelised ning kontrollpunktide läbimiseks annavad korraldajad aega maksimaalselt kaks tundi. «Võidab võistkond, kes korjab erinevaid kontrollpunkte külastades ja ülesandeid täites kõige enam punkte. Kui punktide arv jääb võrdne, tuleb mängu ajalimiidi järgimise täpsus,» selgitas ta.

Foto: Kuido Saarpuu/Järva Teataja

Tuisk tundis heameelt, et osalejate arv on eelmise aastaga võrreldes kasvanud. Mullu startis «Avastusjahile» 11, seekord juba 18 võistkonda kahe- kuni neljaliikmelist võistkonda, kokku 59 inimest. «Valdavalt koosnevad võistkonnad lastest ja noortest, mis ongi väga tore näitamaks eakaaslastele, et väljas liikuda ja põnevates ettevõtmistes osaleda on tore,» sõnas ta.

Ettevõtmise taga oli hulk toetajaid, kellele noored on väga tänulikud.

TULEMUSED

I KOHT - Kuked (koosseisus: Rene Münzer, Marko Moorits, Robert Viimsalu)

II KOHT - PÜG XII (Kristofer Virkoja, Hendrik Kraav, Helen Kuuse, Tanel Iko Martens)

III KOHT - ... ja kobedad (Kersti Viilup, Janno Viilup)

Parimad Selfied - °\JMKE/°

Parim Selfie - Kmk

Vingem Kostüüm - Alternatiiv

Ühtseim kostüüm - Eesti eest!

Kaheraudne tiim I - Eesti eest!

Kaheraudne tiim II - Ilodus 2

Metsikum tiim - Kmk

Ergutusauhind - PANK noored

Kõige kiiremad jalad - PÜG XII

Kõige naerusemad näod - Kiire Kolmik

Kõige humoorikam tiim - °\JMKE/°

Kõige kogenum - ... ja kobedad

Tuljaku eripreemia - Sõrmuste isand 3 trailer

Parim reklaamklipp - KAMM

"Silmad särama" eripreemia - ... ja kobeda

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles