Ajaloolisel ahjul näitab end lammutatud maja vaim?

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajalooline mantelkorsten Paides, Suur-Aia 5
Ajalooline mantelkorsten Paides, Suur-Aia 5 Foto: Märgatud Paides /Facebook

Paide uue ujula ehitamiseks lammutati vana puithoone, kuid ajaloolise väärtusega mantelkorsten jäi alles. Lugeja märkas korstnal kummalist vaatepilt, mis on tekitanud arutelu, kas ei ole end mitte näidanud majavaim?

Märgatud Paides grupis postitati pilt ajaloolisest mantelkorstast õhtuhämaruses ning maantee poolt vaadatuna võib tähelepanelikum silm tõesti märgata, justkui oleks korstnal nägu.

Kommentaariumis on läinud lahti elav arutelu, kas tegemist pole mitte majavaimuga. On ju Suur-Aia 5 asuv ajalooline puitmaja praeguseks juppidena lahti võetud. Tegemist on Paide ühe vanima majaga, mil on siiski päris palju ümberehitusjärke.

Ehitusfirma Haart Ehitus juhatuse esimees Riho Metsla on Järva Teatajale kinnitanud, et  mantelkorstnat ei lammutata ja ka puitosast soovitavad nad säilitada nii palju kui vähegi võimalik. «Kuna puit on saanud kahjustada nii kahjuritest kui ka niiskusest, tundub praegu, et umbes kolmandiku saame alles jätta, ülejäänu tuleb uuesti ehitada, kuid seejuures säilitame algse ilme,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles