Esseekonkurss ootab kirjutama Järvamaa juurtest

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Järvamaa keskraamatukogu

Järvamaa keskraamatukogu kuulutab välja EV 100 aastapäevale pühendatud esseekonkursi "Juurtega Järvamaal".

Keskraamatukogu direktor Jane Kiristaja andis teada, et mõtisklema ja oma Järvamaaga seonduvaid mõtteid väljendama on oodatud kõik noored.

Ta tõi võimalike teemadena välja: Kuidas väärtustada oma kodukohta? Millised on minu võimalused Järvamaal? Mida olen teinud, saan teha Järvamaa arenguks? Kas seon/ei seo end Järvamaa kogukonnaga? Pommiauk või võimaluste maa?

Konkurss on avatud üldhariduskoolide 4.-12. klasside õpilastele. Arvestus toimub õppureile kolmes vanuseklassis: 4.-6.,7.-9. ja 10.-12. klass (k.a. täiskasvanute keskkool).

Kiristaja täpsustas, et iga konkursil osaleja võib saata võistlusele ühe essee, mis on kuni kaks A4 lehekülge pikk, eesti keeles kirjutatud, loetavas käekirjas või trükitud 12 punktilises kirjas. Kirjutisele tuleb lisada autori nimi, kooli nimetus, klassi number, kontakttelefon ja e-posti aadress.

Tööd tuleb esitada elektrooniliselt märgusõnaga Essee helilepp@raamat.paide.ee või tuua Järvamaa keskraamatukogu lasteosakonda jüripäevaks 23. aprilliks.

Võistlustöid hindavad Järvamaalt pärit kirjanik ning Viimsi keskkooli eesti keele ja kirjanduse õpetaja Kristiine Kurema, Järvamaalt pärit ajakirjanik Kristjan Pihl ja Järva Teataja kolumnist Urmas Glase.

Võitjad avalikustatakse madisepäeval 21. septembril. Parimatele esseekirjutajatele on välja pandud auhinnad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles