Järvalased laulsid end Jõgeval esikolmikukohtadele

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türi põhikooli segaansambel KVARTETIKE ja juhendaja Tiiu Schüts.
Türi põhikooli segaansambel KVARTETIKE ja juhendaja Tiiu Schüts. Foto: Tiiu Schüts/facebook

Sellel nädalal leidsid Jõgeval aset helilooja Alo Mattiisenile pühendatud muusikapäevad, nädal tipnes reedel ja laupäeval toimuva lauluansamblite konkursiga, kus osalesid ka mitmed Järvamaa kollektiivid.

XXII üleriigiline koolinoorte vokaalansamblite ja VII üleriigiline noorte vokaalansamblite konkurss on mõeldud koolinoorte ansamblitele ja noorteansamblitele, kus võisteldi viies vanusegrupis: IV-V, VI-VII, VIII-IX ja X-XII klass ja noored kuni 26. eluaastani.

Järvamaa lauluansamblite ja nende juhendajate jaoks läks konkurss korda, sest tagasi tuldi mitmete esikolmikukohtadega.

IV – V klassi ansamblite arvestuses saavutas 2. koha Paide ühisgümnaasiumi V klassi tütarlaste kvartett (juhendaja Piret Järvet) ja 3. koha Türi põhikooli tütarlaste ansambel ILUS ELU (juhendaja Tea Saar)

VIII – IX klassi arvestuses pälvis 3. koha Türi kultuurikeskuse segaansambel KULTRA (juhendaja Tea Saar) ning 4. koha Türi kultuurikeskuse segaansambel KAAROR (juhendaja Kaarel Orumägi).

X – XII klasside arvestuses sai neidude ansamblite kategoorias 2. koha Paide muusika- ja teatrimaja neidude ansambel (juhendajad Tiina Kivimäe ja Sirje Grauberg) ning segaansamblite kategoorias sai 1. koha Türi põhikooli segaansambel KVARTETIKE (juhendaja Tiiu Schüts).

Lisaks pälvis solisti eripreemia Keitlin Jüristo (Paide ühisgümnaasiun) ning kontratenori eripreemia sai Karl-Mathias Saarse (Türi põhikool).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles