Kampaania ärgitab lapsi ja noori hammaste eest hoolt kandma

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne
Pilt on illustratiivne Foto: Erakogu
  • 2017. aastal jõudsid hambaarsti juurde vaid 62 protsenti 3-19aastastest
  • Kõige vähem jõuavad hambaarsti juurde noored vanuses 15-19 eluaastat

Haigekassa eestvõttel käivitub esmaspäevast üle-eestiline suutervise kampaania „Suuvärk korda!“, mis kutsub lapsi ja noori oma hammaste eest hoolt kandma.

Haigekassa tuletab meelde, et kuni 19aastastele lastele ja noortele on Eesti Haigekassa partneri juures hambaarsti külastamine tasuta. 2017. aastal jõudsid hambaarsti juurde siiski vaid 62 protsenti 3-19aastastest. Seega, ligi kolmandik Eesti noortest ei külasta regulaarselt hambaarsti. 

Kampaania eesmärk on tõsta laste ja noorte teadlikkust suutervisest ning meenutama vajadust käia vähemalt kord aastas hambaarsti juures kontrollis. Kuna kõige vähem jõuavad hambaarsti juurde noored vanuses 15-19 eluaastat, siis on ka käesolev kampaania suunatud esmalt sellele vanusegrupile, et aidata neil astuda täiskasvanuellu tervete hammastega. 

Kampaania kestab terve märtsikuu jooksul. Kampaania ajal on 20. märtsil tulemas ka ülemaailmne suutervise päev, kus toimub mitmeid suutervise-teemalisi üritusi ning jagatakse informatsioon hammaste hooldamise kohta, millest lähemalt saab lugeda www.suukool.ee kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles