Pilt: kevad murrab peale

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Kevade alguseni on jäänud täpselt nädal ning taas saab Türi linn omale kevadpealinna õigused. Suure kevade ootuses on siin-seal Türi aedades nina lume alt välja pistnud ka esimesed kevadekuulutajad – lumikellukesed.

Eelmise nädala lõpul saabunud plusskraadid ning ajuti pilve vahelt paistnud päike suutsid lumevaipa sedavõrd kahandada, et lumikellukesed oma nina lume alt välja upitasid. Ja kuigi Riigi ilmateenistuse andmetel on Türil lumikatte paksuseks 18 sentimeetrit, kahandas seda omajagu ka esmaspäevane vihmasadu.

Kevad algab 20. märtsil kell 18.15 ning selle puhul toimub Türi kesklinna pargis ka tervitustseremoonia, talveunest äratatakse Murumoor ning muruniitjale lüüakse hääled sisse.

Kevadetervitajatel tasub end aga igal juhul soojalt riietada, sest ilmateenistuse prognoosid veel soojakraade ei tõota. Juba käesoleva nädala neljapäeva ööseks langevad temperatuurid -8 kraadini, palju kõrgemale ei tõuse need ka päevasel ajal.

Reede öösel on vähese ja vahelduva pilvisusega ilm. Kohati sajab vähest lund. Puhub põhja- ja kirdetuul 3-9 m/s. Õhutemperatuur on -6..-11, kohati kuni -14°C. Reede päeval on samuti vähese ja vahelduva pilvisusega ilm ning kohati sajab vähest lund. Puhub kirde- ja põhjatuul 5-11, rannikul puhanguti 15, saartel kuni 17 m/s. Õhutemperatuur on -4..-7°C.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles