Riik andis kohalike teede remondiks 9 miljonit eurot

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mündi teel ei jõua praegu auke kokku lugedagi, kuid Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse rahatoel võib tee lähiaastail korda saada ja enda kõrvale ka kergliiklustee ära mahutada.
Mündi teel ei jõua praegu auke kokku lugedagi, kuid Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse rahatoel võib tee lähiaastail korda saada ja enda kõrvale ka kergliiklustee ära mahutada. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Majandus- ja taristuminister Kadri Simson kinnitas käskkirja, millega saavad kohalike omavalitsuste teed sel aastal toetust investeeringuteks kokku 9 miljonit eurot.

Minister ütles, et järjest enam tuleb tähelepanu pöörata ka kohalike teede hoiule, eriti neile, mida läbib raske transiitliiklus. „Kui riik kogub näiteks veoautodelt teekasutustasu ja need samad veokid sõidavad ka omavalitsustele kuuluvatel teedel, tuleb osa raha sinna suunata,“ lisas Simson.

Kohalike teedele annab riik projektipõhist investeeringutoetust kolmel eesmärgil: transiitteede toetus (maht 7 miljonit eurot), ettevõtlusega seotud tee toetus (1,25 miljonit) ning teeületuskohtade ohutumaks muutmise toetus (maht 0,75 miljonit).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles