Taliujujad võitsid Tallinnast medaleid

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taliujumine.
Taliujumine. Foto: Eesti Ujumisliidu pressiteenistus

Tallinnas kestsid eelmisel nädalal viis päeva taliujumise maailmameistrivõistlused, neilt noppisid medaleid ka järvakad. 

 

Tallinnas Admiraliteedibasseinis peetavatel taluujumise maailmameistrivõistlustel oli kohal ligi 1500 ujujat 40 riigist. Nende seas ka järvamaalastena suurte kogemustega taliujuja kooliõpetajana ja ujumistreenerina töötav Merle Vantsi ja esimes aastat taliujumise aladel startiv koolitüdruk Heli Hiiemäe.

Merle Vantsi sai esimese viie stardiga kaela ka viis medalit ja Heli Hiiemäe oli kolme stardi peale kogunud ühe medali.

Vantsi sõnas, et kuidas saab tal tuju üldse olla muud kui ainult hea. «Lausa uskumatult tore on võistelda Eestis, nii paljude epaltvaatajate ees ja veel ka võita. Lähen vaid rõõmuga starti,» kinnitas ta eelmisel nädalal.

Kokku võitis Vantsi maailmameistrivõistlustelt seitse kuld-, kaks hõbe- ja ühe pronksmedali, seda siis ka teateujumisi arvesse võttes. Heli Hiiemäe saagiks jäi üks medal.

Heli Hiiemäel oli neljapäevase seisuga ujutud 25m liblikat ja 100m vabalt ning 50m vabalt. «100 meetri vabalt ujumises tulin teisele kohale ja olen selle tulemusega väga rahul, kuna panin enamus rõhu just sellele distantsile. Laupäeval on kavas veel 50m rinnuli. Annan ka selles endast parima,» lisas ta.

Taliujumisele kogunev seltskond on ka Hiiemäe meelest väga tore. Isegi see ei häirinud, et võistluse algades teisipäeval oli paar tundi riietustelk külm, ka enamus saunad olid külmad. Nii läks ta 25m liblika starti värisedes, kuid 100 meetri vabalt ujumise stardiks oli asi paranenud. «Basseinist välja tulles, sain kohe sooja teed ja riietuma minnes tuli ukse avades vastu mõnusalt soe õhk,» lausus Hiiemäe.

Kokku võitis Vantsi maailmameistrivõistlustelt seitse kuld-, kaks hõbe- ja ühe pronksmedali, seda siis ka teateujumisi arvesse võttes. Heli Hiiemäe saagiks jäi üks medal. 

Viie päeva jooksul võistles Tallinnas maailma parima tiitli eest ligi 1500 ujujat 40 riigist. Eesti taliujujad võitsid kokku 108 medalit: 55 kulda, 41 hõbedat ja 32 pronksi ja medalite saagilt oli Eesti Venemaa kõrval teisel kohal, kolmandaks jäi Saksamaa. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles