Paidelane pälvis kirjanduse aastapreemia

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinn, EESTI 14.03.2018
Selgusid Eesti Kultuurkapitali kirjanduse sihtkapitali aastapreemiate laureaadid. 
Endowments shall present their nominees for the annual award of the Cultural Endowment of Estonia. Supervisory board of the Cultural Endowment announce the laureates. 
tl/Foto Tairo Lutter/EESTI MEEDIA
Tallinn, EESTI 14.03.2018 Selgusid Eesti Kultuurkapitali kirjanduse sihtkapitali aastapreemiate laureaadid. Endowments shall present their nominees for the annual award of the Cultural Endowment of Estonia. Supervisory board of the Cultural Endowment announce the laureates. tl/Foto Tairo Lutter/EESTI MEEDIA Foto: Tairo Lutter / Postimees

Eile selgusid Eesti Kultuurkapitali kirjanduse sihtkapitali aastapreemiate laureaadid. Venekeelsete autorite kirjanduspreemiate kategoorias pälvis tiitli paidelane Igor Kotjuh.

Kotjuhi sulest ilmus mullu proosaluulekogu «Loomulikult eriline lugu». Žürii koosseisus Mihhail Trunin, Maia Melts ja Veronika Einberg iseloomustasid teost kui maailma mitmekesisusest ja inimese piiripealsest olemisest kõnelevat proosaluulekogu. Nad märkisid, et autori siiras (ja kirjanduslikult naiivne) maailmanägemus on otsekui illustratsioon Marina Tsvetajeva metapoeetilisele maksiimile: „Mu värsid on kui päevik, mu luule koosneb pärisnimedest”.

Igor Kotjuh on eestivene luuletaja ja aktiivse eestivene kirjanduse eestkõneleja. Ta kirjutab ka eesti, kuid eelkõige vene keeles.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles