Talgukevad sai hoo sisse

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teeme Ära talgukevade väljakuulutamine.
Teeme Ära talgukevade väljakuulutamine. Foto: Tairo Lutter

Käes on talgukevad – eile algab talgute kirjapanek maikuu esimesel laupäeval, 5. mail peetavale üle-eestilisele Teeme Ära talgupäevale. 

Tänavune talgukevad tuleb Eesti juubelisünnipäeva ja kultuuripärandi hõnguline, kutsudes kõiki inimesi ja organisatsioone tegema talgutel osalemisega kingituse Eestile ning aitama kaasa elu edenemisele nii maal kui ka linnas. Talguid saab kirja panna talguveebis aadressil www.teemeara.ee. 

Teeme Ära talgupäeva eestvedaja, Eestimaa Looduse Fondi juhatuse esimehe Tarmo Tüüri sõnul on talgupäeva meeskonnal tänavu talgulistele kaks üleskutset: anname oma elukeskkonnale värvi ja kingime Eestile kodukihelkonna värvid ning väärtustame Euroopa kultuuripärandi aastal piirkondlikke toidutraditsioone ja rikastame talgulauda piirkonna, hõimu- või rahvustoitudega. „Tänavusel juubeliaastal seome talgud igaühe kodupaigast tuttavate värvide ja mustrite ning põnevate maitsetega,“ rääkis Tüür. „Eesti kihelkondade värvidest inspireeritud pintslitõmbed võiksid sel kevadel rõõmsamaks muuta kogu meie halli argipäeva ja elukeskkonna nii maal kui ka linnaruumis. Samamoodi võiksid uued ja unustatud maitsed aidata paremini mõista kultuurilist mitmekesisust.“ 

Loe edasi siit!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles