Taliviljakasvatajatele jagatakse erakorralise toetusena üle miljoni euro

Silvi Lukjanov
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on loo juures illustratiivselt
Foto on loo juures illustratiivselt Foto: Pärnu Postimees

Erakorralist toetust saavad talivilja kasvatajad, kes ei saanud eelmise aasta augustist kuni oktoobrini talivilja külvata või kelle külvid hävinesid liigsete sademete tõttu.

Toetust võib taotleda taliviljakasvataja, kes taotles 2017. aastal ühtset pindalatoetust, märkides taotlusele kasvatatavaks põllumajanduskultuuriks talivilja, ning kelle taotlus rahuldati. Toetatavateks kultuurideks on talinisu, talirukis, talioder, talitritikale, taliraps ja talirüps. Maksimaalne pind, mille kohta toetust makstakse, on 2017. aasta ühtse pindalatoetuse taotlusel märgitud talivilja pind.

Et 2017. aastal oli sügis juba teist aastat järjest vihmane nii saatis maaeluministeerium kooskõlastamisele ministri määruse eelnõu, millega kehtestatakse erakorralise toetuse maksmise riiklik kord. „Erakorralist toetust maksame talivilja kasvatajatele, kes ei saanud 2017. aasta augustist kuni oktoobrini talivilja külvata või kelle külvid hävinesid samal perioodil liigsete sademete tõttu,” täpsustas maaeluminister Tarmo Tamm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles