Kolm kooli jätkavad uute nimedega

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Internet
  • Peagi hakatakse välja töötama uute koolide kujundusi-logosid

Märtsikuus peetud Paide linna volikogu istungil võeti vastu kolme linna kooli määrused, mis on tingitud kahe Paide gümnaasiumi ümberkorraldamisest ning ühe kooli linnaga liitumisest.

Teatavasti muutuvad Paide gümnaasium ja Paide ühisgümnaasium alates uuest õppeaastast põhikoolideks ja saavad endale väärikad nimed koolides tegutsenud eelkäijate järgi, vahendab Paide linna koduleht. Paide ühisgümnaasiumi nimeks saab kooli poolt valitud Paide Hillar Hanssoo põhikool ning Paide gümnaasiumi hakkab kandma nime Paide Hammerbecki põhikool.

Ühisgümnaasium põhjendas oma nimevalikut sellega, et Hillar Hanssoo oli kooli direktor aastatel 1977-80, kui kool asus veel Lai tn 33 hoones ning kandis Paide 3. keskkooli nime, mille järglane ühisgümnaasium on. Samuti oli Hanssoo legendaarne maleõpetaja, kelle käe alt tulnud palju nimekaid maletajaid. Male on koolis populaarne praegugi ning malesuund jääb kooli ka pärast selle põhikooliks muutumist. Maleteemaline kujundus hakkab kooli kaunistama ka uues hoones.

Ettepaneku Paide gümnaasiumile Hammerbecki nime anda tegid kooli õpilasesinduse liikmed ühel häälel. Neid toetas kooli hoolekogu ning enamus õppenõukogu liikmeid. Carl Gotthard Hammerbeck oli mees, kes 1835. aastal asutas Paidesse esimese eesti õppekeelega kooli. Temanimelisel traditsioonilisel üritusel, Hammerbecki galal, tunnustatakse kooli aasta tegijaid. Hammerbeckile on paigaldatud mälestuskivi Pärnu tänava ääres spordihalli ees, kus asus ka tema asutatud kool.

Nime muudab ka Paide valla lasteaed-kool saades oma asukoha järgi nimeks Tarbja lasteaed-kool. Just seal asub koolil kuus klassi ja lasteaed. Samuti asub kool-lasteaial üks rühm ka Paide linna Sargvere külas.

Peagi hakatakse välja töötama uute koolide kujundusi-logosid ning arengukavasid, et väärika nimega koolidel oleks vastav sisu.

Uue nimega põhikoolid alustavad tööd 1.09.2018. Tarbja lasteaed-kooli nimi hakkab kehtima pärast kooli uue põhimääruse avaldamist Riigi Teatajas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles